Pisteen lahjoitus Kiffenille jatkoi Futuran syöksyä

Aren työmäärä ei jäänyt noteeraamatta
Aren työmäärä ei jäänyt noteeraamatta

Futura – Kiffen 1-1 (1-0)

Futura: Olenius, Lampinen, Majander, Oikkonen, Eerola, Pösö, Göksil (60′ Kalatsev), Backman, Määttä (77′ Isosalo), Samuel, Tirkkonen (58′ Ebongue) — Penkillä: Pietinen, Peltonen, Tuovila

  • 40′ 1-0 Joni Oikkonen
  • 64′ 1-1 Tshibasu Francis

Jos nyt ei syöksystä haluaisikaan puhua, niin eipä maanantain Kiffen-matsista saalistettu tasuripiste parhaimmillaankaan vaikuttanut Futuran tilanteeseen kuin korkeintaan hitusen syöksyä loiventaen. Fakta on se, että porvoolaisten olisi pitänyt kenttätapahtumien perusteella viedä kotipisteet selkein lukemin, mutta niin vain lahjoitettiin tasoitusosuma ja sen myötä piste altavastaajina vieraanvaraisuudesta kiitteleville stadilaisille.

Kotijoukkue aloitti yllättäen avauskokoonpanolla, josta puuttuivat porvoolaisten ainoat kuluvan kauden maalintekijät Kalatsev & Ebonque. Kotkassa kelpo ottelun pelannut Tinke oli nostettu kärkeen, minkä soisi nähdyn perusteella toistuvan vastakin. Keskikentän peippaaja Cihan lähti puolestaan hakemaan kentän herruutta Benkun tukemana sekä Johnin varmistamana. Kun laitureina luudasivat katsojaystävälliseen tapaansa Henkka ja Are, kaiken piti olla hyökkäävän osaston puolesta kondiksessa ilman Kalaa ja Misseäkin.

Kiffenin paria alkuminuuttien tilannetta lukuunottamatta avausjakso olikin täysin Futuran heiniä — joskin omien karmivaa harhasyöttöjen kavalkadia saatiin todistaa sekä vierailijoiden että kotipossen penkillä. Kiffen-vahti Zavrosin uunottamista pääsivät yrittämään vuorollaan niin Are, Pete, Cihan, Benkku kuin Henkkakin, mutta aina 36. minuutille asti saatiin odottaa kotikatsomon fiilistelyä avausmaalin merkiksi.

Harvoin saa seurata niin perusteellista vaparikikan onnistumista, kuin mitä maananantaina kotiryhmän puolesta tarjottiin. Kiffen-muuri kierrettiin Peten yhdellä hyvin ajoitetulla syötöllä, samalla kun Henkka jeesasi paikan rakentelua kylvämällä epätietoa vartioivien pelaajien keskuudessa. Kun sitten Joni vielä päätti näyttävän nousunsa varmaan takanurkkalaukaukseen ohi vastaantulleen Zavrosin, porvoolaiset nousivat viimein ansaitusti kotikentällään johtoasemaan 1-0 lukemin. Taukovihellyksen kaikuessa lisäosumiin oli siunaantunut saumoja ainoastaan Futuralle, joten jälkimmäistä kolmevarttista lähdettiin suunnittelemaan kotijoukkueen komennossa.

Toinen jakso oli kokonaisuutena entistä selkeämpää Futuran hallintaa, mutta parin minuutin musta hetki — kohtalokkaaksi jo aiemminkin osoittautuneen 60-minuuttisen nurkilla — romutti porvoolaisten haaveet ensimmäisestä täydestä pistepotista kuluvan kauden sarjassa. Kiffenin kuusi minuuttia kentällä jolkannut vaihtomies F. Tshibasu kävi siirtämässä pallon tyhjiin, kun kotiryhmä lopetti pelaamisen odottaen F. Gerxhaliun saavan tuomarilta ansaitsemansa kohtelun venkuloinnistaan Peten fyysistä koskemattomuutta kohtaan. Valitettavasti tuomarin näkemys ansaitusta kohtelusta poikkesi tässä yhteydessä perustavalla tavalla porvoolaistulkinnasta.

Pari minuuttia tasoitusmaalin jälkeen nähty episodi, jossa olivat osallisina R. Olenius sekä samat rakkaat Kiffen-kelmit Tshibasu & Gerxhaliu, vahvisti vain uskoa Futuran 60 minuutin kiroukseen. Tällä kertaa vältyttiin vieraiden voittomaalilta, mutta ajatuksiin nousi piinaavasti kymmenien vuosien takaiset ohjeet omilta junnuajoilta, kun jokseenkin ainoa merkittävä penkiltä kailotettu ohje liittyi pelaamiseen pillin vihellykseen asti.

No, lopputuloksesta voi jo päätellä, että Kiffenin kilpikonnapuolustus kesti kunniakkaasti Futuran puolen tunnin moukaroinnin, eikä kotijoukkueelle jäänyt päätösvihellyksen jälkeen juurikaan syitä karkelointiin. Olkoonkin, että pyyhkimällä nuo pari minuuttia pois pelivideolta, porvoolaiset suoriutuivat kotinurmiavauksestaan vähintäänkin tyydyttävästi. Kun nuo pari kardinaalimunausta nyt kuitenkin paloivat lähtemättömästi verkkokalvoille, tyydyttävän arvosanan heittäminen tuntuisi tässä tilanteessa lähinnä itsepetokselta.

Lauantaina onkin tiedossa sitten mielenkiintoinen ottelu sarjakärkeä vastaan. Kun kysymyksessä on vielä Järvenpään ylpeys JäPS, jonka kanssa Futura tanssi kevätkaudella omanlaistaan piirileikkiä, lähtöasetelmat ovat erityisen mielenkiintoiset. Porvoolaisilta veikkaajat tuntuvat odottavan ei mitään, kun taas Järvenpään harteille näkyy nettikeskusteluissa kasatun kaikki ennakkosuosikin paineet mitä itälohkosta löytyy.

Ans kattoo nyt, sano Anita Hirvonen…