Futuran väsymätön vääntö toi vieraspisteen

Missen vahva esitys palkittiin osumilla
Missen vahva esitys palkittiin osumilla

Atlantis – Futura 2-2 (1-0)

Futura: Olenius (36′ Pietinen), Määttä (63′ Ahmad), Majander, Pösö, Kalatsev (63′ Britschgi), Ebonque, Oikkonen, Göksil, Samuel, Tuovila, Lampinen, – Penkillä: Peltonen, Isosalo, Backman, Aardemäe

  • 10′ 1-0 Abdul Sesay
  • 60′ 1-1 Georges Ebonque
  • 65′ 2-1 Abdul Sesay
  • 89′ 2-2 Georges Ebonque

Kahdeksan ottelua pelattuna ja porvoolaisten voittosarake huutaa Kakkosessa yhä pyöreätä nollaa. Kauden kolmella tasurilla saalistetut kolme pistettä eivät sellaisenaan paljon mieltä lämmitä, mutta tiistaina vieraissa Atlantikselta viimehetkillä napattu tasatulos tyydytti sitten sitäkin enemmän.

Jos kuluvan kauden alun fiilikset ovatkin olleet varsin mollivoittoiset, tappio Atlantikselle olisi vaivuttanut jo melkoisen depression puolelle. Tasurilla toki säilyttiin yhä iskuetäisyydellä tämän hetken varteenotettavimpiin kilpakumppaneihin, mutta pakkohan se on ääneen sanoa: kauden avausvoitto on kuitattava tulevan viikonlopun kotiottelussa tai kauden 2012 saa kääriä pakettiin saman tien.

Vierasottelu Talin nurmella oli kaiken kaikkiaan aikamoista ilotulitusta, joskaan räiskinnän määrä ei tällä kertaa korvannut laatua. Maalintekopaikkoja kertyi 90-minuuttisen aikana kolmattakymmentä, joista vain neljä jalostui maaleiksi asti – mikä lienee merkittävin syy sille, että joukkueille on nakitettu peräpään valvojan rooli sarjassa. Tilastojen valossa vastustajan tilanne oli prosentuaalisesti jopa Futuraa heikompi, sillä porvoolaiset saivat 25 vedostaan sentään 15 kohti maalia, kun punapaitojen yrityksistä yli puolet suuntautuivat pöpelikköön.

Kauden aiemmat kokemukset huomioiden olettaisi, että kotikylän poikien pelikirjasta on palauttamattomasti deletoitu kappaleet kikkailusta oman maalin edessä. Osajoukolla tuollainen versio kuitenkin lienee yhä yöpöydällä iltalukemisenaan, sillä alakerran hasardilla lahjoitettiin taas avausmaali vastustajalle. Pallonmenetyksen jälkeinen hätäpurku tarjosi Abdul Sesaylle mahdollisuuden tällätä vastapalloon parista kympistä, eikä kaveri valitettavasti erehtynyt, vaan pommitti voimalla ohi Romun poikkipuun alle.

Kotijoukkueen muita tekopaikkoja luettelematta Futurallakin oli mahdollisuutensa. Missen yläriman kolisuttelun ohella niin Henkalla, Kalalla kuin Cihanillakin oli paikkansa nyytin kääräisemiseen. Jakson puolivälin jälkeen lähimpänä osumaa taisi olla Cihan, jonka pusku Miikan tarjoilemasta kulmasta kilpistyi vastustajan näyttävään torjuntaan takatolpalla. Kaivattujen tasoitusfiilisten sijaan Futuran leirissä koettiin pian lisää melankoliaa, kun Romu jouduttiin työntämään kentän poskeen nilkan väännyttyä torjuntatehtävissä. (Myöhemmin todettuna diagnoosina murtuma nilkassa, mikä vamman vakavuudesta riippuen saattaa vesittää Romun loppukauden.)

Toinen jakso leivottiinkin sitten lukemattomien harhasyöttöjen ohella porvoolaisten yltiöpäisestä painostuksesta sekä vieraiden nopeista vastaiskuista. Joukkueet järjestelivät avausvartin ajan toinen toistaan upeampia tekopaikkoja vain kädettääkseen ne kaikki, kunnes Misse laukoi lopulta epätekopaikasta punapaitojen keskeltä takanurkkaan Futuran tasoitusosuman. Valitettavasti seuraavasta tilastotapahtumasta pallo kiikutettiin jälleen kerran keskipisteelle, kun Jussi Äijälä heitti vaparista Sesayn kautta Atlantiksen uudestaan keulille.

Viimeisen neljänneksen voimasuhteet olivat Futuralle noin 80-20, kun tasoitusosumaa haettiin vaihdoilla piristettynä koko valkoisen katraan voimin. Saaduista paikoista olisi päiväunissa maalannut arviolta kymmenesti, mutta tositeeveessä puskettiin päätä seinään viimeiselle minuutille asti. Kun Atlantiksen Solomonin ruuti osoittautui Futuran päädyssä yhtä märäksi, uusilta takaiskuilta sentään vältyttiin. Yhtä kaikki, kirvelevä tappio oli taas tiedossa kotimatkalle pureskeltavaksi.

Viimeisellä minuutilla kuitenkin aurinko pilkahti Talin nurmella, kun Misse puski takatolpalla puoliväkisin kotipakin edestä Miikan tarjoaman kulman sisään 2-2 tasoituksen arvoisesti. Voitto-osumallekin jäi saumat lisäminuuteilla, mutta koko näytöksen nähneelle tasurikin maistui — no tasurilta. Kuten sanottua, tappio nimenomaan tästä ottelusta olisi ollut katastrofi, joten pisteen krediitti täytyy nähdä samalla kahden pisteen debettinä Atlantikselle. Valitettavasti samanlaiseen matematiikkaan ei tulevana viikonloppuna ole mahdollisuuksia, kun Kyykältä on Porvoossa jokseenkin pakko napsia koko pistepotti.