Sarjan toiselle kolmannekselle tutuissa merkeissä

Henkan hugi heittää kuponkia sisään, tulos?
Henkan hugi heittää kuponkia sisään, tulos?

PK-35/VJS – Futura 2-0 (0-0)

Futura: Impiö, Määttä, Majander, Isosalo, Pösö, Kalatsev (70′ Ahmad), Britschgi (61′ Ebongue), Oikkonen, Göksil (92′ Kuusela), Tuovila, Lampinen, – Penkillä: Salmela, Eerola

  • 73′ 1-0 Basam Elfadl
  • 80′ 2-0 Jarno Isaksson

Kyykkä-matsi Porvoossa jäi näkemättä, mutta pelirapsan osalta voi kuulemma pääosin soveltaa keskiviikon PK-35/VJS-ottelun jälkeen viljeltyä liturgiaa hukatuista maalipaikoista — kuten tähänkin asti. Retorisen tautologian pelossa ja lukijoiden perinpohjaisen kyllästymisen välttämiseksi lienee kuitenkin paikallaan bannata toviksi koko joukko aiemmin kaudella käytettyjä fraaseja ja ottaa vähän eri näkökulmaa tapahtumiin.

Kotijoukkue pelasi vahvan avausjakson alkupuoliskon, mutta rakensi ensimmäisen todellisen tekopaikkansa vasta jakson viimeminuuteilla, kun  Samir Heroum pujotteli vierasboksin ulkopuolella itsensä vedolle — onnistuen heläyttämään kikkailunsa kruunuksi Jusa Impiön vahtiman maalin yläputkea.

Pallokerhon vahvasta alusta toivuttuaan Futura kuitenkin kuittasi jakson maalisaumat Cihanin näyttävällä ylärimaosumalla nokittaen vielä päälle Miikan ja Dannen komeilla tolppavedoilla. Ennen taukovihellystä vieraiden tilastoja ehtivät kohentaa myös Henkka, jonka laukauksen kotipakki ehti juuri ja juuri peittää kulmaksi, sekä Are, jonka pommi 14 metristä viuhui hiuksia nostattavasti pallon mitan päästä ylämummoa.

Toisella jaksolla porvoolaiset kiersivät sitten ruuvia entisestään, ja tilastohemmon kynä sai jälleen kyytiä. Ainoat kehikkoon osujat olivat tosin Kerhon puolustaja, joka ohjasi taidolla Kalan tarjoileman kulman keskelle omaa poikkihirttään, sekä hyökkäyspäässä Basam Elfadl, jonka pommi kuudesta metristä kolahti voimalla tolpan poskeen. Porvoolaisista lähimmäksi alle pallon mitan päähän pääsivät Henkka lähikärsällään ja kympin puskullaan sekä Danne komeilla laatikkosaksillaan. Cihanin metreissä mitattavista misseistä ei krediittejä tässä kategoriassa valitettavasti heru — eikä myöskään niistä Kalan, Aren, Henkan ja Miikan saumoista, joissa kotivahti venytteli ruumiinosiaan pallon lentoradalle estäen tehokkaasti lisäosumat puitteisiin.

Toisen jakson osumat menivät siis laskentatavasta riippuen joko tasan 1-1 tai 2-0 PK:lle. Siitä huolimatta, että debytanttina porvoolaisten maalipuita vartioinut Jusa Impiö tarjoilikin liimauksen petettyä Elfadl:lle saumat ensimmäiseen osumaan, kaveria on turha lähteä kritisoimaan sen enempää. Pari harmittavaa hairahdusta sivuuttaen keskiviikon maalivahtipeliä oli ilo seurata. Toivottavasti aktiivista ja kannustavaa vahtiduunia saa seurata tulevissakin otteluissa, jolloin debyyttispennauksesta tuskin on enää tietoakaan.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla Kakkosen matseista saa nauttia taas urakalla, kun keskiviikkona isännöidään ensin LPS:ää Keskuskentällä ja sunnuntaina purjehditaan Johanssonin maantielaivalla Mikkeliin Urskille Palloilijoiden vieraaksi. Pyyhettä ei luonnollisesti ole kehään heitetty, joten oman pelin ollessa kuosissa ei vastustajakaan pääse ajelemaan puolivaloilla. Muutaman päivän sisällä nähtänee, onko Futuran krooniseen ongelmaan saatu ratkaisu, vai jatketaanko hämärien raporttien linjalla jatkossakin.

Ai niin, maalintekokilpailun muuten vei Pallokerho lukemin 2-0.