Kauden avausvoitto kotiyleisön edessä

Kauden avausvoiton osumat Miikan käsialaa
Kauden avausvoiton osumat Miikan käsialaa

Futura – LPS 2-0 (0-0)

Futura: Impiö, Määttä (65′ Ahmad), Majander, Isosalo, Pösö (86′ Eerola), Kalatsev (78′ Britschgi), Ebonque, Oikkonen, Göksil, Tuovila, Lampinen, – Penkillä: Saario, Backman

  • 81′ 1-0 Miikka Tuovila
  • 90′ 2-0 Miikka Tuovila (rp)

Palloseura Laajasalosta sai  sitten lopulta kyseenalaisen kunnian toimia välikätenä porvoolaisryhmän kammottavan syöksykierteen oikaisussa. Jo sarjan kolmannelle sijalle vaivihkaa hivuttautunut LPS ei onnistunut kauden toisessakaan kohtaamisessa iskemään osumaa Futuran verkkoon, joten kotijoukkueen kaksi LPS-vahdin taakse Keskuskentällä kääräisemää nyyttiä takasivat J.Korhosen pumpulle ensimmäisen täyden pistepotin kuluvalla kaudella.

Futuran kauden aiempien otteluiden tavaramerkiltä, puolustuspään kardinaalikupruilta, ei täysin vältytty tälläkään kertaa, mutta saarelaisista ei ollut keskiviikkona kääntämään kotiryhmän paria ajatuskatkoa omaksi edukseen. Mainittuja hasardeja lukuunottamatta porvoolaisten iltapuhde oli ilman heikkoja lenkkejä lopulta vähintäänkin tyydyttävä.

Veikkauksen kertoimienasettelijat olivat noteeranneet Futuran nousujohteisen kunnon jo hyvissä  ajoin tarjoamalla pienintä kerrointa kotivoitolle — siitä huolimatta, että Futuran edellisestä LPS-voitosta oli ehtinyt vierähtää jo kolmisen vuotta. Ilmeisesti myös J. Viljamaa oli tutkinut Veikkauksen kertoimia, sillä melkoisen varovaisella taktiikalla vihreät lähtivät haastamaan peräpäähän valuneita porvoolaisia.

LPS on osoittautunut aiemmissa kohtaamisissa Futuralle kokolailla hankalaksi vastustajaksi, mutta tällä kertaa vihreästä massasta eivät erottuneet edukseen kuin alakerran kovapomppuinen D. Emmanuel sekä Misseä paimentamaan pudotettu N. Saukkonen. Pelikellon raksuttaessa kävi myös hiljallen ilmeiseksi, etteivät vihreät jaksaisi porvoolaisten kyydissä missään tapauksessa loppuvihellykseen asti.

Avausjakso palloteltiin jokseenkin tasaisissa merkeissä kahden puolustuslinjan välillä. Todellisia maalintekopaikkoja saattoi hyvällä tahdolla rekisteröidä muutaman per joukkue, mutta kovin suurta venymiskykyä ei vahdeilta kaivattu, sillä tilanteet kuivuivat kokoon joko heikon viimeistelyn seurauksena tai kokonaan hyödyntämättä jatettyinä. Vahvin osumaehdokas oli luultavasti Miikan nopea jatko LPS-vahdin pudottamasta keskityspallosta, jonka siivouksen maaliviivalta N. Ruuth delegoi joukkuetovereilleen.

Toisella jaksolla Futuran hyvä liike alkoi kantaa hedelmää, ja vierailija oli pakotettu lähinnä haaveilemaan komeasta kaukovedosta Jusan vartioiman maalin ylälompsaan. Päiväunet eivät kuitenkaan toteutuneet, niinpä jakson ainoaksi LPS:lle kirjatuksi tilastoksi jäi ohilaukausten määrä. Kotijoukkueen maalarikandidaatteihin oli laskettava ainakin Are, Henkka ja Cihan — kunnes J. Korhosen oli lopulta aika heittää viimeiset valttinsa veralle.

Ampan ja Antonin rouheat otteet toivat kotiposseen sen verran lisää kipinää, että fyysisetkin vierailijat jäivät viimeisen vartin aikana totaalisesti kotijalkoihin.  Kymmenkunta minuuttia ennen päätösvihellystä todistettiin kotikatsomossa armottoman yrityksen vääjäämätön lopputulos, kun Miikka sijoitti Antonin tarjoilusta vihreän sukan kautta Futuran melkoisen tunteitaherättävästi 1-0 johtoon.

Kun todennäköisyys vieraiden tasoitusoasumalle oli siinä vaiheessa jokseenkin olematon,  edes katsomospennaukselle ei ollut enää sijaa. Väsyneet stadilaiset joutuivat lopulta vielä rikkomaan pilkun arvoisesti, kun Pete nousi viimeisellä minuutilla vasemmalta junnuaikojensa innolla ehtiäkseen mukaan maalitakoisiin. Avausmaalin iskenyt Miikka hoiti osuutensa tyylipuhtaasti loppuun asti heittäen tarjotun 11-metrisen siihen nurkkaan, mille N. Ruuth päätti näyttää takalistoaan.

Hekumallinen keskiviikko 2-0 -lukemineen toi kauan kaivattua fiilistä koetellulle sielulle, mutta juoksua ei voi lopettaa ensimmäiseen ylitettyyn aitaan. Toista aitaa lähdetäänkin klaaraamaan jo sunnuntaina Urskille MP:n vieraana, eikä se aita ole matalimmasta päästä. LPS-matsin kelpo esitys tarjoaa kuitenkin Mikkelin yllätykselle hienot saumat, joten matkapakaasin pakkaamisen voi aloittaa hyvissä kutinoissa.