Kotkan sulat pöllysivät Futuran käsittelyssä

Nicon lentoa ei pysäytetty kuin rikkomalla
Nicon lentoa ei pysäytetty kuin rikkomalla

Futura – KTP 5-1 (2-1)

Futura: Impiö, Majander, Pösö, Backman, Kalatsev (88′ Kuusela), Britschgi (73′ Ebonque), Oikkonen, Tuovila, Lampinen, Ahmad (80′ Aardemäe), Eerola – Penkillä: Pietinen, Peltonen

  • 07′ 1-0 Anton Britschgi
  • 39′ 2-0 Niclas Kalatsev
  • 41′ 2-1 Niko Ikävalko (rp)
  • 51′ 3-1 Miika Tuovila
  • 84′ 4-1 Arttu Pösö
  • 87′ 5-1 Georges Ebonque

Jos olivatkin Mikkelin-turneen lukemat kaivertaneet mieliä pitkällä paluumatkalla, niin hyvin näyttivät porvoolaiset lopulta nollanneen tilanteen parissa päivässä. Keskuskentällä kotiyleisön edessä Futura intoutui järjestämään kotkalaisten vieraidensa kunniaksi sellaisen ilotulituksen, että itsevarmojen kotkanpoikien  ensiuho hiipui maaliverkon pöllytessä tuomarikolmikon syyllistämisen kautta syväksi hiljaisuudeksi.

Ottelun avausminuutit leyhäyttivät ilmoille avauskierrokselta tutun kalmanhajun, kun Nicon huolimaton avaus napsahti vierasjalkaan ja loi alkutahdit vihreäpaitaisten ainoaan avausjakson todelliseen maalintekopaikkaan. Kotkan syömähammas N. Ikävalko ehti pystysyötön saatuaan jo kiertämään Jusan ja oli tyhjän maalin edessä nostamassa käsiään tuuletukseen, kun taistelumoraalia uhkunut Nico syöksyi mukaan kekkereihin katkaisten kotkalaisten orastavan juhlinnan alkuunsa hekumallisesti ajoitetulla blokilla.

KTP:n tuhrattua mahdollisuutensa ohjakset siirtyivät totaaliseesti kotijoukkueen haltuun. Vain pari minuuttia ehti kulua, kun Miikan nappikeskitys löysi Antonin KTP-toppareiden väliinsä jättämästä massivisesta aukosta. Hallittu haltuunotto olkapäällä sai kotkat kirkumaan käsivirhettä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, mikä ei kuitenkaan estänyt Antonia siirtämästä palloa kotiyleisön hurratessa tyylikkäästi ohi maalipuiden välissä tyhjää haroneen V. Särkän.

Seuranneen puolituntisen aikana maalintekopaikat rakennettiin niin Miikalle, Dannelle kuin Benkullekin, kun toisessa päässä kenttää Jusan missioksi jäi lähinnä pelin ohjaaminen ja taisteluhengen nostattaminen. Alkuminuuttien starttivaikeuksista ottelun ykköstähdeksi noussut Nico oli vieraille täysin pitelemätön, eikä toistuville nousuille oikealla laidalla löytynyt laillista troppia Kotkan lääkekaapista. VV. Roivaisen härski sukilleajo 13. minuutilla jäi kuitenkin palkitsematta illan tuomarilinjaa noudattavalla penaltilla.

Viitisen minuuttia ennen taukovihellystä Futura siirtyi iloisesti kahden maalin johtoon, kun Amppa avasi pystyyn täyteen vauhtiin kiihdyttäneelle Kalalle. Juoksupallossa hopeaa voittanut yritti jälleen kerran psyykata oikeudenjakajia, jotka eivät vieläkään menneet halpaan, vaan antoivat Kalan suorittaa operaation loppuun asti tarkalla takanurkkalaukauksella boksin nurkalta.

Ennen taukoa porvoolaisyleisön fiiliksiä jäädyteltiin kuitenkin vielä urakalla, kun KTP:lle annettiin kavennusmahdollisuus pilkulta. Informaatiota siitä, minkä vuoksi tuo mahdollisuus tarjottiin, ei ole tarjolla, mutta ainoaksi mahdollisuudeksi jäänee kärkimies Kuitusen lyyhistyminen Jonin määrätietoisen tiukkaan katseeseen. Pilkkumies Ikävalkon sijoitus vasemman tolpan juureen oli siinä määrin tarkka, ettei Jusa hyvästä aavistuksesta huolimatta pystynyt venymään tarvittavia senttejä pallon torjumiseksi, joten tauolle lähdettiin kaksijakoisissa tunnelmissa 2-1 lukemat valotaululla.

Ottelun ratkaisu koettiin yllekirjoittaneen mielessä heti toisen jakson alussa, kun Futura siirtyi jälleen kahden maalin johtoon Miikan harkitusta ratkaisusta Futuran kulman jälkitilanteessa. Paristakympistä lähtenyt nosto leijui maalistaan ulkona seikkailleen V. Särkän yli KTP-maalin takatolpan kautta sisään, eikä kotiyleisön riemulla ollut rajoja. Futura vei toisen jakson maalipaikat lopulta suvereenisti 8-1, kun lisäosumia kävivät vuorollaan koettamassa mm. Anton, Amppa, Miikka sekä Kala.

Ottelun viimeisellä kympillä kotiryhmä kaunisteli vielä lukemia parilla namuosumalla, ihan vain hälventääkseen viimeisetkin mahdolliset epäilyksen rippeet Keskuskentän kuninkaista. Ensin Aren vastustamaton pommi parista kympistä Jusan ja Missen esityöstä, ja sitten Missen nautiskelu Miikan kulmasta maalin kattoon. Mikkelin tragedian mielipaha saatiin näin paketoitua kokonaisuudessaan kotkalaisten kotiinviemisiksi, ja porvoolaisten taistelu sarjapaikasta samalla hyvään nosteeseen.

Loppuminuuteilla J. Korhosella oli kaudelle poikkeuksellisesti loistava tilaisuus tarjota Kakkosen kokemusta omille junnuille, joista erityisesti debytantti Fredrik Aardemäe osoitti vajaan varttinsa aikana Futura-junnujen korkean laadun ja loi uskoa tulevillekin vuosille. Kuuselan Villen parista minuutista ei arvioita kannata tässä vaiheessa tehdä, joten jäämme siltä osin odottamaan parempaa näytön mahdollisuutta.

Seuraava ottelu vieraissa Kiffeniä vastaan sunnuntaina on Futuralle neljäs ottelu 12 päivän aikana. Mahdollisen väsymyksen kuittaa kuitenkin täydellisesti kahden viimeisen kotiottelun ilmiömäinen peli-ilo ja loistavat tulokset. Pallokentältä lähdetäänkin nyt tosissaan hakemaan kauden ensimmäistä vierasvoittoa, joka kohentaisi porvoolaisten tilannetta sarjataulukossa entisestään.

Forza Futura, ora battiamo il Kiffen!