Ensimmäisellä vierasvoitolla hyvästit jumbopaikalle

Petellä taas voittoisa ryhmä komennossaan
Petellä taas voittoisa ryhmä komennossaan

Kiffen – Futura 0-3 (0-2)

Futura: Impiö, Majander, Pösö, Backman, Kalatsev, Britschgi (90′ Peltonen), Ebonque, Oikkonen, Lampinen, Ahmad (74′ Määttä), Eerola – Penkillä: Pietinen, Aardemäe, Kuusela

  • 24′ 0-1 Niclas Kalatsev
  • 28′ 0-2 Niclas Kalatsev
  • 81′ 0-3 Markus Närhi (oma maali)

Kaksitoista päivää, neljä ottelua ja yhdeksän pistettä. Uskaltanee jo lopulta luvata, että Futuran taistelu Kakkosen sarjapaikasta on käynnistynyt. Kauden kahta vajaalla pelattua rökäletappiota lukuunottamatta voitoitta tahkottu kevätkausi on taisteltu tasaisissa merkeissä — ellei jopa otteluita näennäisesti halliten. Nyt kun jyväkin on viimein saatu kohdalleen, hissi pohjakerroksesta on nytkähtänyt liikkeelle kerrosvalot vilkkuen.

Poissaoloista ja pelikielloista huolimatta porvoolaisten sunnuntain performanssi Pallokentällä oli kaikin puolin tyylikäs näytös koko joukkueelta. Danne ja Joni liimasivat Kiffen-kärjet siinä määrin tehokkaasti, ettei L. Niemeläisen saati F. Gerxhaliun kääntymiselle pallon kanssa jäänyt tilaa. Myös taakse pudotetut vastapallot osoittautuivat vaarattomiksi, sillä mustien ammunnat vietiin Pallokentällä läpi varsin karkealla jyvällä.

Ampan, Antonin ja Benkun fyysinen tetsaus ei jäänyt tälläkään kertaa huomioimatta, mutta erityisesti Aren häkellyttävän energistä rähinää ympäri kenttää joutui ajoittain seuraamaan liikutuksen kyynel silmäkulmassa. Kiffenin urakka kotikentällään osoittautui lopulta ylivoimaiseksi, sillä Pete ja Nico onnistuivat laidoillaan molempiin suuntiin, Jusa hoiti keskityspallot suvereenisti halliten maalinedustan ilmatilaa — ja jopa vierasmaalin pystyputket näyttivät jättäneen tulosvedon Futuran puolesta.

Bollikselle keitetty kokoonpano kaipasi enää paria lihaisaa sattumaa sarjapisteiden konkretisoimiseksi. Kauden parhaaseensa intoutunut Kala ja lähes jokaisen pääpallokamppailunsa vienyt Misse muodostivatkin sunnuntai-iltana taisteluparin, jota stadilaiset eivät saaneet kuriin koko 90-minuuttisen aikana. Futuran avausmaali oli helmiesimerkki tuosta yhteistyöstä, kun Misse jatkoi päällään Jusan pitkän avauksen Kiffen-linjasta irtoavalle Kalalle, joka puolestaan ujutti tarkalla sijoituksella porvoolaisten tärkeän avausmaalin ohi vastaantulleen D. Ivanovin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kalan vaparista muurin yli vasempaan ylämummoon ampuma 2-0 -osuma olikin sitten jo euromaalimateriaalia.

Kiffen-matsin pisteiden tärkeys oli selvästi tiedossa, eikä porvoolaisia tarvinnut erikseen motivoida kentän ulkopuolelta toisellakaan jaksolla. Aavistuksen passiivisemmaksi muuttuneet vierasotteet antoivat kotiryhmälle mahdollisuuden kierrättää palloa aiempaa näyttävämmin, mutta tehoihin sillä ei ollut mitään vaikutusta. Futura tyytyi puolestaan iskemään lähinnä nopeita vastaiskuja harvalukuista Kiffen-puolustusta vastaan. Vastaiskujen seurauksena vierasjoukkueen maalisaraketta tulostaululla jouduttiinkin päivittämään vielä kerran, kun M. Närhi katkoi Aren poikittaissyötön kotimaalin edessä omaan verkkoon 81. minuutilla.

Kolmen pisteen potti Bollikselta hilasi Futuran sarjataulukossa maalierolla Kiffenin yläpuolelle, eikä sarjan keskikastiinkaan ole enää kuin kuusi pistettä eroa. Reilun viikon päästä kotikentällä pelataan ottelu, jossa porvoolaisilla on taas mahdollisuus siivota jäänteitä hampaankoloistaan, sillä tiistaina  17.7. vieraaksi Keskuskentälle saapuu JäPS, joka kyykytti toukokuussa Futuraa kotonaan maalein 3-2. Pelikiellot on nyt lusittu ja HL:t kärsitty, joten J. Korhosella on käytettävissään jokseenkin koko rosteri JäPS-kahinan pelipaikkoja täyttäessään. Kotivoittoa pukkaa, sano veikkaaja.