Futura nousi kahdesti takamatkalta tasoihin

Missen osumilla minimi tasuripiste Jäpsistä
Missen osumilla minimi tasuripiste Jäpsistä

Futura – JäPS 2-2 (0-1)

Futura: Pietinen, Majander, Pösö, Kalatsev, Britschgi (46′ Isosalo), Ebonque, Oikkonen, Tuovila (68′ Göksil), Lampinen, Ahmad (75′ Määttä), Eerola – Penkillä: Saario, Backman Aardemäe

  • 27′ 0-1 Tuure Nummi
  • 59′ 1-1 Georges Ebonque
  • 59′ 1-2 Tuure Nummi
  • 84′ 2-2 Georges Ebonque

Siitä huolimatta, että kotiryhmä nousi Järvenpäätä vastaan tasalukemiin vasta viimeminuuttien maalilla,  tasuripiste viimeisen puolituntisen vahvan kotiesityksen jälkeen maistui itse asiassa jotakuinkin happamalta. Kun JäPS siirtyi uudestaan johtoasemaan toisen jakson toisesta tekopaikastaan, vieraiden loput maalintekomahdollisuudet saatiin tilkittyä yhtä V. Jauhiaisen vastaiskusta ampumaa pommia lukuunottamatta. Mikon kuitenkin mitätöityä tuon vieraiden ainokaisen näyttävällä torjunnallaan, finaalin kapellimestarina toimi käytännössä Futura.

Järvenpää tuntui olevan heti alkuvihellyksestä valmiimpi otteluun ja se hallitsikin avausjaksoa ainakin T. Nummen johto-osumaan asti. Futurallakin oli paikkansa, mutta alkukauden vaikeudet maalipuiden väliin tähtäämisessä näyttivät jo hetken palanneen takaisin. Maalipuiden kolistelun ohella kotimotivaatiota söi hiljalleen myös hyvässä vireessä JäPS-maalilla torjunut A. Mäkinen. Futuran tiistain urakkaa helpotti kuitenkin vieraiden selkeä passivoituminen osumiensa jälkeen, mitä kotiryhmä osasi nyt myös käyttää hyväkseen. Avausjakson viimeisellä vartilla maalintekopaikat menivätkin porvoolaisille 4-0, mikä ei valitettavasti korreloinut maalien määrän kanssa.

Tauolla käytiin ja sieltä palattiin vieraiden yhden maalin takamatkalta, mutta pelin kontrollia ei enää haluttu luovuttaa vastustajalle. Porvoolaisten satsatessa tasoitukseen vieraatkin pääsivät kyllä kertaalleen kokemaan Mikon hanskojen pitävyyden, kun kotiryhmä puolestaan jatkoi vielä vartin verran maalin kalastelua lähinnä Ampan, Missen ja Aren voimin.

Tunnin tahkoamisen jälkeen lopulta lykästi, kun Kala heitti Ampalle juoksupallon laitaan, josta Amppa keskitti voimalla maalin eteen. Vierasalakertaa toistuvasti nopeudellaan kurittanut Misse irtosi tarvittavat sentit varjostajastaan, ja kun tällä kertaa myös viimeistely natsasi, A. Mäkinen sai kaivella palloa selkänsä takaa — Missen keskityttyä huolelliseen tuuletukseen tasoituksen merkiksi.

Valitettavasti porvoolaisiloa ei kestänyt kuin hetken, sillä vielä samalla peliminuutilla JäPS ehti toimittaa pallon keskipisteelle, aloittaa pelin, hakea kimmokkeen Ollista, toimittaa pelivälineen Mikon ohi kotiverkkoon ja viedä näin vieraat uudestaan johtoasemaan. Futuran edellisen tasoituksen vääntämiseen paloi puolisen tuntia, mikä oli jotakuinkin sama aika mitä koko ottelua oli vielä jäljellä, joten usko vähintään 2-2 osumaan oli vahva.

Melkein puolituntinen ehti vierähtää Futuran vyöryttäessä hyökkäyksiä vasemmalta ja oikealta kohti JäPS-maalia. Kalan reilusta 20 metristä nostama ylärimakilautus uhkasi jo jäädä viimeiseksi katsomoa huokailuttaneeksi suoritukseksi, kunnes yksi porvoolaisten vierasboksiin järjestämistä kekkereistä päätyi lopulta suoritukseen, joka herutti aavistuksen huokausta enemmän desibelejä kotiyleisöstä. Dannen siirto siniasuisen rykelmän keskellä tavoitti Missen, jonka nopea tuikkaus pilkun tienoilta löysi vieraspakin kautta JäPS-vahdin taakse 2-2 tasoituksen arvoisesti.

Onnekas, mutta pelitapahtumiin nähden ansaittu maali siivitti kotijoukkueen yrittämään vielä vimmatusti voittomaalia, joka olikin lähellä pariin otteeseen. Ensimmäisen ottelupallon vieraat selvittivät pysäyttämällä tylysti Missen etenemisen maalin edustalla. Toiseen tarvittiin vielä veräjänvartijan äärimmäistä venytystä, kun Kalan pommi boksin ulkopuolelta oli jo painumassa putkia hipoen pömpeliin. Edes viiden minuutin ylityöt eivät kuitenkaan tuoneet toivottua lopputulosta, joten pisteet jouduttiin valitettavasti jakamaan järvenpääläisten kanssa.

Tulevana lauantaina on taas aika mitata sarjakärjen taso sekä päivän kunto, kun Futura matkaa vierasotteluun Fair Pay Areenalle Gnistanin vieraaksi. Viimeisten otteluiden kelvolliset otteet valavat uskoa hyvään suoritukseen myös aina haastavalla muovialustalla, mutta osumaprosenttiin on kyllä saatava kasvua merkittävästi siihen mennessä.