Dannen mielessä uran kolmas hattutemppu

Danne mielipuuhassaan - pallo pois

Futuran joukkueenjohtaja Juha ”Kole” Kolehmaisen tekemät tilastot Futuran nykyisten ja entisten pelaajien otteista vuosien varrella hipovat jo täydellisyyttä. Niistä löytyvät pelaajakohtaisesti peliminuutit, varoitukset, ulosajot, maalintekijät, syöttötilastot ym. ja taatusti ottelukohtaiset tapahtumat melkeinpä minuutti minuutilta. Todella täsmällistä työtä ja tärkeä osa tulevaa seuran historiaa.

Näistä tilastoista löytyy myös Futuran luotettava toppari Dan ”Danne” Majander. ”Dannen” jalkapalloilijan polkuun on vierähtänyt 20 vuotta juniori- ja edustusvuodet mukaan lukien. Herrasmiespelaajana tunnettua ”Dannea” ei ole pelaamissaan 205 edustusjoukkueen ottelussa ajettu kertaakaan punaisella ulos. Takana on kuitenkin jo 9 kautta edustusjalkapalloa.

-”Kiitos pallokärpäsen puremasta kuuluu tietysti vanhemmilleni, jotka niin monen muun vanhemman tavoin jaksoivat kuljettaa aina harjoituksiin ja olla tsemppaamassa peleissä. Olen myös säästynyt vakavammilta loukkaantumisilta. Pahin taisi olla leukaluun murtuma pari kautta sitten”, toteaa joukkueen vaalea viikinki ”Danne” pitkälle ehtineestä urastaan.

”Danne” pitää hallussaan Futuran ennätystä yhden kauden (2009 Kakkonen) peliminuuttien osalta. Täydet 28 peliä! Eikä ihme, sillä parhaan harjoittelijan tittelin vuosina 2004, 2005 ja 2007 pokannut pelaaja antaa aina kaikkensa niin peleissä kuin harjoituksissakin. Hänet on lisäksi valittu kahdesti, 2008 ja 2011, Futuran parhaaksi pelaajaksi.

-”Nuorempana pelasin enimmäkseen keskikentällä mutta viimeiset vuodet ovat vierähtäneet  pääosin topparin tontilla. Onpahan nuo pelipaikat tulleet tutuiksi laajemmaltikin. Kerran pelasin jopa muutaman minuutin maalivahtina kolmosdivarissa”, kertoo ”Danne”, jonka uran yksi kohokohdista tähän mennessä osui v. 2008. Futura oli voittanut Kolmosen lohkonsa ja pääsi nousukarsintaotteluun Turussa paikallista TuTo:a vastaan. Tuossa ottelussa ”Danne” teki uransa toisen ja tärkeimmän hattutemppunsa. Kolme maalia 2-0 tappioasemassa käänsi ottelun porvoolaisille siivittäen joukkueen jälleen Kakkoseen.

Parilla edellisellä kaudella Futura varmisti paikkansa sarjan keskikastissa melko kitkattomasti mutta tällä kaudella peli on takkuillut. Joukkue menetti pisteitä hyvienkin esitysten jälkeen ja itseluottamus on ollut koetuksella. Vasta viimeiset kuusi kierrosta ovat kääntäneet suunnan oikeaksi ja sijoitus lohkon viimeiseltä sijalta on parantunut pari pykälää.

 -”Olemme pystyneet tiivistämään puolustuspeliämme ja kun maalintekokin on alkanut luistamaan, olemme vaikeasti voitettava joukkue kenelle tahansa. Tulevan vastustajamme FC Atlantiksen kanssa olemme olleet aina vaikeuksissa. Joukkueessa on taitoa ja tietyin osin nopeuttakin mutta kun otamme tilan ja ajan heiltä pois sekä luotamme omaan peliimme, saamme varmasti ottelusta kaivatun lopputuloksen”, miettii ”Danne” tulevaa Atlantis-kohtaamista.

(P.Koponen 27.07.2012)