Futuran voittoputki sai jatkoa – FC Atlantis nurin

Arttu ratkaisijan roolissa - syöttö- ja maalimerkintä illan saldo

Futura: Impiö (mv), Isosalo – Oikkonen – Majander – Eerola, Pösö –Lampinen – Göksil – Määttä (63. min Ahmad), Ebonque – Britschgi. Vaihto: Pietinen (mv), Aardemäe, Ahmad, Backman, Kalatsev.

  • 13′  1-0 Anton Britschgi (Arttu Pösö)
  • 51′  2-0 Arttu Pösö (Anton Britschgi)
  • 66′  2-1 Abdul Sesay (Jussi Äijälä)

Mahti helle ja täysin seisova ilma hallitsivat kotijoukkue Futuran ja vierailija Atlantiksen sunnuntain tärkeää pistetaistoa. Pelaajien kestävyys joutui koetuksella hiostavassa kuumuudessa. Sen verran pelissä kuitenkin jaksettiin, että eroksi lopulta saatiin yhden maalin etu kotijoukkueelle Atlantiksen sohittua tilanteensa joko hyvin pelanneen kotivahti Jusa Impiön näppeihin tai kotijoukkueen kannalta ”turvallisesti” ohi maalin. Parivaljakko Arttu PösöAnton Britschgi toimivat kotijoukkueen pistenikkareina. Molemmille kirjattiin tehot 1+1. Ne riittivät tällä kertaa kolmeen tärkeään sarjapisteeseen.

Ottelua ennakoineet jutut puntaroivat pelistä tiukkaa vääntöä ja tuntien Futuran viimeaikaiset vaikeat Atlantis-väännöt, näitä mahanpuruja oli jälleen nähtävissä.

Pelin hallinnan osalta ensimmäinen jakso oli tasainen. Futura tuli vasemman hyökkäys-sivustan kautta vahvasti Arttu Pösön ja Georges Ebonquen toimiessa laitaviilettäjinä vuorotahtiin… Tilanteiden rakentelun heille hoiti hyvin keskikentän pohjalta kippari Petri Lampinen tai topparikaksikon Joni OikkonenDan Majander pitkät avaukset. Pekkaa pahemmaksi ei jäänyt myöskään Atlantis. Muutaman tosi terävän maalintekopaikan hoiti kotipuolustus Jusa Impiön johdolla antaen näin mahdollisuuden kotiryhmälle avausmaalin tekoon.

Tämä avausmaali näki myös päivänvalon otteluajassa 13 minuuttia. Arttu Pösö antoi vasemmalta kulmapotkun etutolpalle, josta Atlantiksen puolustus purki pallon takaisin Artun jalkaan. Arttu kiitti ja keskitti uudestaan, tällä kertaa vain paremmalla osoitteella, hienosti puskuun nousseen Anton Britschgin päähän. Tämä ohjasi tyylikkäästi pallon maalin takakulmaan. Kertakaikkisen hieno puskumaali.

Helle tuntui saaneen monen hieman kireälle päälle, sillä jopa harvalukuinen mutta aktiivinen yleisö sätti ottelun erotuomaria käsivirheiden tuomitsematta jättämisestä Atlantiksen rangaistusalueella. Tauolle sentään päästiin lepuuttelemaan hermoja puolin ja toisin tasaisen jaksoväännön jälkeen.

Olisiko kotijoukkueen kopissa ollut ”ilmastointi” täysillä kun kopista tullut kotijoukkue haki toisen jakson alkuun vieraita energisemmin reilumpaa pesäeroa punapaidoista. Peli näytti välillä kulkevan kuin jalkapallo-oppikirjan sivulta 102 kohdasta syöttökombinaatiot. Pallo kulki mainiosti mieheltä miehelle. Puolta vaihdettiin kun vastustaja tukki kulkusuunnan. Hienoa ja energistä peliä kotijoukkueelta ja lisämaalin odotus oli kouriin tuntuvasti ilmassa.

Tähän hyvään jaksoon kulminoituikin ottelun ratkaisu. Hyvin alhaalta kehitelty syöttökuvio tavoitti Anton Britschgin, joka luki mainiosti taustalta laitaa pitkin ylös nousevan Arttu Pösön. Näppärä kantapääohjaus saattoi Artun läpiajoon eikä tästä tilanteestaan molemmilla jaloilla vahvasti laukova Arttu erehtynyt. Pallo upeasti voimalla etuyläkulmaan ja tilanteeksi jo 2-0. Kotijoukkue juhli ansaitusti hienoa osumaa eikä ottelun ”tappava” kolmas täysosuma hetkeä myöhemmin ollut kuin hiuskarvan varassa. Georges Ebonque syötti pienen peippailunsa jälkeen viiden metrin rajalla sivuun Antonille. Anton laukoi tulisesti mutta vieraiden maalivahti veti tällä kertaa pidemmän korren peittäen Antonin laukauksen aiheuttaen syvän huokauksen vaihtopenkkien ja yleisön suunnalta.

Kummallisesti kotijoukkue menetti sitten hyvän otteensa. Tuliko puseroon liiallinen hyvänolon tunne vai tyhjenikö pusero vahvan ja energisen hallintajakson jälkeen armottomaan helteeseen. Liike hiipui ja laiskistui. Joukkue menetti helppojakin palloja hyökkäyspäässä ja pelin avaimet annettiin vieraiden haltuun. Tosin Atlantiksen virekin on ollut vahva läpi kauden. Nyt se viritti takaa-ajon ja kotipuolustus joutui koetukselle. Kun vielä 66. minuutilla Abdul Sesay, hieman onnekkaastikin, teki kavennusosuman tilanteeksi 2-1, alkoi pallo polttamaan entistä enemmän kotijoukkueen jaloissa. Erityisesti vieraiden Mohamed Fofana oikealla laidallaan aiheutti ongelmia kotiryhmälle. No, tällä kertaa se kesti. Kiitos siitä todella huonosti paikoistaan viimeistelleelle vierailijalle, sinnikkäästi vastaan haranneelle kotijoukkueen puolustuspelaamiselle ja hyviä torjuntoja jatkaneelle Jusa Impiölle.

Ottelun tuomarin puhallettua pilliinsä ottelun päätösvihellyksen, kentällä oli voipuneita pelimiehiä niin vastustajan kuin kotijoukkueenkin leireissä. Kotijoukkue oli napannut kuitenkin elintärkeät sarjapisteet hyvän 70 minuuttisen suorituksen jälkeen mutta viimeisten 20+ minuuttien osalta joukkueen valmennus joutuu miettimään hyvän otteen katoamisen syitä ja syntyjä katseiden kääntyessä jo lauantaina pelattavaan Kuusysi-vierasotteluun. Kuusysin vire on viime otteluissa ollut selvästi nousujohteinen ja odotettavissa on tiukka ja tasainen vääntö myös Lahdessa.

Veikkauspörssipisteet: Arttu Pösö 3, Jusa Impiö 2 ja Mohamed Fofana 1.
Yleisöä 274.

(P.Koponen 30.07.2012)