Tasuripiste Futuralle Kisapuiston upealla nousulla

Benkun ylämummo aloitti porvoolaisten kirin
Benkun ylämummo aloitti porvoolaisten kirin

Kuusysi – Futura 2-2 (2-0)

Futura: Impiö, Määttä (62′ Backman), Majander, Isosalo, Pösö, Britschgi, Ebonque, Oikkonen, Göksil (46′ Särkkälä), Lampinen, Eerola (89′ Aardemäe) – Penkillä: Pietinen, Peltonen

  • 11′ 1-0 Juha-Pekka Ojala
  • 41′ 2-0 Vesa Artoma
  • 68′ 1-1 Benjamin Backman
  • 84′ 2-2 Arttu Pösö (rp)

Futuran tappiottomien otteluiden sarja sai jatkoa Lahdessa, kun paikallinen Kuusysi joutui taipumaan tasapeliin porvoolaisvierailijansa kanssa. Ottelu oli maalitilastojen valossa toisinto ensimmäisen kierroksen kohtaamisesta Porvoossa, kun molemmissa kotijoukkue vei ensimmäisen jakson 2-0, mutta joutui lopulta tyytymään pistejakoon vieraiden noustua 2-2 tasalukemiin ottelun toisella kolmevarttisella.

Kyykän irtiottoa avausjaksolla siivittivät tilanteet, joista vieraat olisivat voineet jatkaa vapareilla takaiskuosumien ja keskiympyrän sijaan, mutta varsinkin kotijoukkueen toisen maalin tarjoilu oli Futuran alakerran maalinedushasardien osalta yhtä lailla porvoolaisten omaa tyhmyyttä. Ensimmäisen kierroksen ottelussa Porvoossa Kyykälle ei tilastoitu ainoatakaan maalintekopaikkaa avausjaksolla, kun Futuralle niitä kertyi lauantain ensimmäisten kolmen vartin aikana Kisapuistossa sentään muutama.

Kotijoukkue hallitsi avausjaksoa armottomalla liikkeellään sekä puolustaessaan että hyökätessään, mutta oli kohtuullisen suurella todennäköisyydellä odotettavissa, ettei Kyykän — saati minkään muunkaan lohkon joukkueen — kuntopohja kestäisi toista samanlaista 45-minuuttista. Tauolle lähdettiin lopulta kotiryhmän 2-0 -johdossa, kun ensimmäisen erikoistilannemaalin jälkeen lahtelaiset parantelivat vielä viime minuuteilla asemiaan V. Artoman sijoituksella lähietäisyydeltä.

Toiselle jaksolle Futura vaihtoi ryhmitykseen tuoreen Viikinki-lainan Julius Särkkälän; alkujaan porvoolaisten oman junnuleipomon herkkuja. Edelliskaudella Ykköseen karsinneen Klubi-04:n avauksen vakionimiä ollut, mutta Ykkösen Viikkareissa peliajatta jäänyt Julle, otti nopeasti paikkansa ja osoitti olevansa tärkeä elementti myös J. Korhosen jatkosuunnitelmissa. Porvoolaisten rohkea pelaaminen keskialueella teki tilaa laidoille, jossa Henkka ja Are pääsivät pian omaan elementtiinsä. Minuutti minuutilta Futura vääntäytyikin väkisin kuskin paikalle, kun kotiryhmän liike alkoi hiipumaan.

Itseluottamusta henkivän nousun alullepanijana toimi reilun tunnin tahkoamisen jälkeen kentälle vaihdettu Benkku, joka hyödynsi surutta tuoreita jalkojaan aiheuttaen harmaita hiuksia Kyykkä-veljesten keskuudessa. Ottelun 68. minuutilla kotialakerran purku jäi sitten lyhyeksi, johon hyville hollille päässyt Benkku vastasi vasurilla lahtelaismaalin oikeaan ylälompsaan. Lukemat tulostaululle muotoon 2-1 ja kotiryhmä oli samalla istutettu lopullisesti takapenkille.

Ottelun viimeinen kaksikymppinen pelattiin muutamaa Kyykkä-purkua ja niistä kuoriutuneita puolittaisia hyökkäyksiä lukuunottamatta kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Futuran urakkaa helpotti toisella jaksolla se, että tuomarikolmikko oli tauolla päättänyt karsia kotiryhmän avausjakson aktiivisen rikkomisen minimiin. Porvoolaiset puristivatkin pallon ajoittain pitkiksi toviksi Kyykkä-boksiin, josta myös ottelun tasoittavalle osumalle luotiin perusta.

Peten nousu maalinedustan keskityspalloon katkottiin tylysti Lahtelaisten J. Rantasen toimesta juuri ennen ratkaisevaa ohjausta, mikä sai oikeudenjakajan reagoimaan penaltin arvoisesti. Valitettavasti J. Rantanen näki samassa yhteydessä rikoksenuusijana keltaisen ohella punaista, mikä meni avausjakson korttipelleilyn jälkeen kokonaisuuden kannalta hieman överiksi. Nuhteita olisi voinut ehkä tasata kapteeni M. Hietalan suuntaan, tämän ’kompastuttua’ Aren jo pilkulle asettamaan palloon. Kyykkä-kepposesta välittämättä Are veivasi pallon vasempaan alanurkkaan yhtä vaivattomasti, kuin yllekirjoittanut osuu ladon seinään — sisäpuolelta.

Jatkominuutteineen kympin verran Futura jatkoi moukarointiaan, mutta ei saanut palloa parista hekumallisesta paikasta huolimatta Janne Leinon selän taakse, joten pistejakoon oli tyytyminen. Avausjakson jälkeen se olisi tuntunut herkulliselta, mutta loppuhetkien painostuksen jälkeen jätti aavistuksen happaman maun suupieliin. Loistava nousu kuitenkin, joten täytynee olla tyytyväinen.

Reilun viikon päästä tiistaina vastassa kolmannen kerran PK-35/VJS, tosin ensimmäistä kertaa nurmella. Kahden tappiollisen sneppailun jälkeen kaikki liikenevät rovot menevät selkeälle kotivoitolle — siitäkin huolimatta, ettei vastustajan kokoonpanoon uineiden ykkösjoukkueen starojen määrästä ole mitään tietoa. Futuran nykykunnolla kolme pistettä Keskuskentältä on lopulta ainoa vaihtoehto.