PK-35/VJS kaatui suvereenilla esityksellä

Futura – PK-35/VJS 2-0 (1-0)

Futura: Impiö, Majander, Pösö (46′ Ebonque), Särkkälä, Kalatsev, Oikkonen (34′ Backman), Göksil, Tuovila, Lampinen, Grabovci (80′ Määttä), Eerola – Penkillä: Saario, Peltonen, Britschgi, Aardemäe

  • 45′ 1-0 Berat Grabovci
  • 48′ 2-0 Georges Ebonque

Futuran kauden avausvoitto PK-35/VJS:stä käärittiin Porvoossa pakettiin tauon molemmin puolin syntyneillä kahdella osumalla – eikä sarjapaikkataistelua ajatellen hetkeäkään liian aikaisin. Kahdessa edellisessä kohtaamisessa Futuraa piinannut vantaalaisryhmä sai jälleen vastaansa maalipaikkoja tuhlailevan kilpakumppanin, mutta tällä kertaa kotipossen vahva esitys ei tarjonnut  vieraille käytännössä kuin yhden ainokaisen todellisen tekopaikan koko ottelussa. Noin 15% osumatarkkuudellakin Futura viimeisteli kaksi maalia, joissa oli siis  jo marginaaliakin vieraiden mahdollisen sataprosenttisen illan varalle.

Pallokerhon maalissa koomikon taitojaan esitellyt U. Bangura oli vieraiden selkeä johtaja — jos ei muuten, niin ainakin verbaalisen ulosantinsa osalta. Kaverin jatkuva älämölö omaperäisellä fingelskallaan nostatti hyviä fiiliksiä katsomossakin, kunnes järjetön syöksy boksista laukoneen Jonin jalkoihin molemmat jalkapohjat edellä päätti kotikatsojien suurimmat sympatiat — sekä lopulta myös Jonin peliminuutit jalkapöytävamman vuoksi. Vastaava temppu kenttäpelaajalta boksin ulkopuolella olisi palkittu 99 kertaa sadasta keltaisella  ja vain pari prosenttia pienemmällä todennäköisyydelläkin suoralla ulosajolla. Tästä hyvänä esimerkkinä Futuran tuoreen vahvistuksen, Berat Grabovcin vaaraton liuku ilman osumaa sivurajalla kikkailleen P. Karppisen jalkoihin, mistä keltainen nousi kuin selkäytimestä. Oikeutetusti, ehkä — valittua linjaa noudattaen, ei ikinä.

Kerhon parhaimmistoa olivat nopeat ja taitavat laiturit sekä J. Keister, joka vastasi PK:n merkittävimmistä maalintekoyrityksistä. Aiemmissa keskinäisissä otteluissa loistanut J. Isaksson väläytteli tälläkin kertaa, mutta jäi lopulta vasemman pakin paikan aloitukseen lunastaneen Nicon saavutusten varjoon. Futuran avausmaaliin esityön tehnyt ja Isakssonilta eleettömästi karkin pallokerhon 4-2 hyökkäyksessä 64. minuutilla riistänyt Nico palkittiin ansaitusti arvovaltaisen raadin jakamilla veikkauspisteillä.

Avausjaksolla vahvasti pelannut Futura loi tilanteita, joista niin Miikka kuin Cihankin pääsivät yrittämään tilastomerkintää, mutta 1-0 osuman viimeisteli lopulta takatolpalta Berat. Pera ei kliinisen viimeistelijän tavoin antanut parin edeltävän kotipakin hutipotkun häiritä, vaan siirsi pallon Nicon keskityksestä varmasti tolpan juureen, sen oikealle eli vasemmalle puolelle. Kun pelikello vielä näytti tuolloin täyttä kolmea varttia, taukojohto oli niin sanotusti saletissa.

Jos avausjakso meni kotijoukkueen kontrollissa, niin toinen 45-minuuttinen oli jo täysin ylivoimainen esitys porvoolaisilta. Maalintekopaikat menivät tilastojen mukaan Futuralle peräti 9-0. Vieraiden on kiittäminen U. Banguraa ja valkoisten häkellyttävän heikkoa viimeistelyä siitä, että pääsivät kotimatkalle vain kahden maalin miinussaldolla. Jusan ohella ainoastaan toppariparille Danne & Julle sekä oikean pakin tontin klaaranneelle Benkulle voidaan toisella jaksolla kentällä luudanneista myöntää immuniteetti tuhlaajapoikasyytöksille.

Porvoolaisten toisen osuman viimeistelijä ja kakkosjakson maalintekoprosentin kymmeneen nostanut Misse laukoi pallon voimalla PK-maalin kattoon — otettuaan ensin kosketusta palloon käsivarrellaan. Pelasiko Misse palloa kädellään vai pelattiinko pallo Missen käteen? Käden liike suhteessa pallon liikkeeseen? Vastustajan ja pallon välinen etäisyys? Käden paikka? Rehellisesti sanoen nykyinen sääntö käsivirheisiin liittyen on tulkinnanvaraisuutensa takia onneton, mutta hyväksyn tuomion tyytyväisenä — kun se kerrankin menee kaudella tähän suuntaan.

Yhden lisämaalin olisin kyllä suonut Futuralle, ja se oli Kalan volley-pommi suoraan Miikan antamasta kulmasta ottelun loppuminuuteilla. Nappiosuma boksin takakulmalla vaikeaan palloon johti PK-maalin sivuverkon pullistumiseen väärältä puolelta, kun puolen piirun säädöllä olisi päästy heruttelemaan kotiyleisön suosionosoituksia (kuu)kauden maalilla. Kotialakerran huippusuoritus kuitenkin takasi sen, ettei tiistai-iltana tarvinnut suuremmin hampaitaan kiristellä turvallisessa kahden maalin johtoasemassa.

Porvoolaisten seuraava ottelu pelataan jo lauantaina Laajasalossa LPS:n vieraana. Elleivät Jonin ja Aren Pallokerho-ottelun kolhut osoittaudu lepoa vaativiksi, Futuralla on LPS:lle tuliaisinaan äärimmäisen kova ryhmitys, jonka ainoana tavoitteena on täydet kolme pistettä saarelaisilta. Voitolla porvoolaiset jatkaisivat huikeaa seitsemän tappiottoman ottelun putkeaan ja lähtisivät seuraavaan kotiotteluun MP:tä vastaan ilman ylimääräisiä paineita. Muissa tapauksissa taistelu putoajan paikasta tiivistyy jälleen infernaaliseksi.

 

Teknisten vastoinkäymisten vuoksi fotot jäivät tiistaina ottamatta, valitan syvästi tapahtunutta.