LPS katkaisi Futuran tappiottomien otteluiden sarjan

Beratin hankkimalla pilkulla ei edes pisteille
Beratin hankkimalla pilkulla ei edes pisteille

LPS – Futura 2-1 (2-1)

Futura: Impiö, Määttä (92′ Kuusela), Majander, Särkkälä (56′ Göksil), Backman, Britschgi (76′ Aardemäe), Ebonque, Tuovila, Lampinen, Grabovci, Eerola – Penkillä: Pietinen, Peltonen, Pösö, Kalatsev

  • 31′ 0-1 Miikka Tuovila (rp)
  • 40′ 1-1 Janne Arolinna
  • 44′ 2-1 Jani Nuutinen

Futuran seitsemän ottelun tappioton putki katkesi lopulta Laajasalossa kotijoukkueen kahteen nopeaan maaliin avausjakson loppuminuuteilla. Epäonnistuttuaan itse totaalisesti matsin naulaamisessa oltuaan maalin johtoasemassa ja kontrolloituaan peliä, porvoolaisten alakerta pelasi pari LPS:n pitkää palloa puolivaloilla ja tarjosi vihreäpaidoille kunniakujaa Jusan vartioimalle Futura-maalille. Kahden tekopaikan hyödyntäminen riitti tällä kertaa saarelaisille täyteen pistepottiin ja Futuran tapiottomien otteluiden putken katkaisemiseen. Kuriositeettinä voinee pitää sitä, että juuri LPS:ää vastaan Futura katkaisi alkukauden kymmenen ottelun voitottoman putkensa kesäkuun lopulla.

J. Korhonen oli pakotettu muokkaamaan avauskokoonpanoaan mm. edellisessä ottelussa otettujen osumien vuoksi, kun alakerran vakioavaaja Joni sekä huippuvireeseen yltänyt Are joutuivat vaihtamaan lauantaille nappulakengät sandaaleihin. Myös viime otteluissa vastapuolen puolustuksia kuumottanut Kala oli kykenemätön lunastamaan avauksen vakipaikkansa.

Porvoolaiset aloittivat kuitenkin ottelun ennakkoluulottomasti ja puristivat kotijoukkueen ahtaalle heti alkuminuuteista. Kun Miikka sitten pyssytti pilkulta vastustamattomasti ylös tolpan viereen puolen tunnin pelin jälkeen, kaikki näytti erittäin hyvältä. Porvoolaisittain valitettavasti LPS:n pallonheitto kulmalippua kohti tuotti kuitenkin odottamattomasti nopeaan tahtiin kahdesti tulosta, kun sekä J. Arolinna että J. Nuutinen pääsivät toteuttamaan haaveensa yksin Jusaa vastaan. Eikä aikaakaan, kun avausjakso vihellettiin jo päättyneeksi.

Toisen jakson käsikirjoitus oli selvä. Futura satsasi minuutti minuutilta enemmän miestä hyökkäyksiin ja LPS iski katkoista vihaisesti vastaan. Alkukauden saamattomuus maalin edessä oli kuitenkin hiipinyt takaisin piinaamaan viimeistelijöitä, eikä hyvistäkään paikoista saatu palloa N. Ruuthin selän taakse. Pari huikeaa torjuntaa pitivät kotiryhmän pisteiden syrjässä kiinni — erityisesti venytys Miikan vastapallopyssyyn oikeaan ylälompsaan oli ehdotonta youtube-tavaraa.

Armoton yrityskään ei sitten takamatkalta riittänyt, kun LPS puolusti sisukkaasti koko joukkueellaan, eikä lopulta avautuneista paikoista saatu aina edes osumaa palloon — saati sitten palloa maaliverkkoon. Porvoolaisista pörssipisteille olisivat olleet oikeutettuja niin Miikka kuin Petekin pyöritettyään vieraiden peliä vihreäpaitojen keskellä ajoittain näytöstyyliin. Paikallinen veikkausraati oli kuitenkin toista mieltä seurattuaan ylivertaista kotiesitystä ja päätti palkita LPS-vahdin ohella myös LPS:n puolustussuuntaan kunnostautuneet pelimiehet.

Tulevana viikonloppuna Keskuskentälle saadaan vieraita Mikkelistä, kun MP saapuu noutamaan kärkitaistossa välttämättömiä pisteitä Porvoosta. Jo kaksi ottelua sarjakaudella rumasti mikkeliläisille hävinnyt Futura tuskin luopuu noista pisteistä kotonaan suosiolla, vaan hakee hyvitystä kotiyleisön kannustamana. Arvaan kuitenkin jo nyt, että Veikkauksen tarjoama kerroin tuolle ottelulle on pelaamisen arvoinen, enkä tässä yhteydessä tarkoita sijoittamista ristille saati kakkoselle.