Futuralle kotikentällä kauden avausvoitto MP:stä

MP-kärjet Keskuskentällä Jullen varjossa
MP-kärjet Keskuskentällä Jullen varjossa

Futura – MP 3-1 (1-1)

Futura: Impiö, Määttä (61′ Ebonque), Majander, Pösö, Särkkälä, Backman, Kalatsev (81′ Britschgi), Tuovila, Lampinen, Grabovci (76′ Göksil), Eerola – Penkillä: Pietinen, Peltonen, Aardemäe

  • 27′ 1-0 Arttu Pösö
  • 29′ 1-1 Miikka Turunen
  • 52′ 2-1 Nico Eerola
  • 86′ 3-1 Anton Britschgi

Tappiottomien otteluiden sarjan katkeaminen Laajasalossa osoittautui vain hetkelliseksi notkahdukseksi, kun kotikentällään kohta kolme kuukautta tappioitta pelannut Futura jatkoi porvoolaisyleisöä hemmottelevaa sarjaansa kukistamalla sarjanoususta taistelevan MP:n Keskuskentällä. Mikkelin verilöylyn jälkeen lauantaina vahvalla joukkuepelillä lunastetut kolme pistettä maistuivat varsin hunajaiselta — eivätkä toki olleet haitaksi väännössä sarjapaikastakaan.

Loistavissa olosuhteissa pelattu ottelu tarjosi hyvää viihdettä paikalle ponnistaneille katsojille matkan pituudesta riippumatta, joskaan pidempimatkalaisia ei välttämättä ottelun lopputulos liiemmin miellyttänyt. Kotijoukkue oli saanut miesvahvuuteen täydennystä vemppamiehistä, joista ainoastaan Joni joutuu yhä jatkamaan Atlantis-matsissa telotun jalkapöytänsä hoivailua. Aren ja Kalan paluu rosteriin kuitenkin piristi selkeästi Futuran peliä hyökkäyssuuntaan. Kun molemmat ovat aiemmissakin otteluissa kunnostautuneet myös prässipelissä, saatiin taas myhäillen todistaa MP:n toistuvia hätäisiä pelinavauksia Vänrikin- ja Adlercreutzinkadun suuntiin.

Nippa nappa puolen tunnin kohdalla porvoolaishyökkäysten vyörytys laidoilta palkittiin avausosumalla, kun Henkka pääsi krossaamaan oikealta laidalta MP:n maalipuiden välissä päivystäneen T. Kolehmaisen etupihalle namupallon, josta Aren helpoksi ja miellyttäväksi tehtäväksi jäi pallon siirtäminen ykkösellä aavistuksen kekkereistä myöhästyneen vahdin pläägien ohi verkon täytteeksi. Kymmenen valkopaitaisen vielä hehkutellessa 1-0 osumaa kädet taivaissa MP:n M. Turunen kävi ampumassa D. Klimovin nopeasta puolenvaihdosta porvoolaisten tosissaan estelemättä 1-1 tasoituksen Jusan hanskoja kivasti pöllyttäen. Prkl. Tauolle mentiin tasalukemissa, sillä jatkon ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi tyylikkäästi tuominneen oikeudenjakajan Henkalle tämän rempseästä viikatteesta nostama keltainen.

Toisen jakson alussa Jusa piti porvoolaiset pelissä mukana torjumalla D. Klimovin läpiajon, joka Futura-alakerran yksimielisen käsiennoston perusteella olisi pitänyt tuomita paitsioksi — valitettavasti moista artiklaa ei ole kuitenkaan kirjattu toistaiseksi kansainvälisiin sääntökirjoihin. Seuraavaksi oli Futuran vuoro yrittää, eikä mahdollisuutta jätetty 52. minuutilla käyttämättä. Henkan vetoyritys boksin oikealta laidalta jäi flintiksi, eikä Petelle jäänyt yllättävän pallon takia juuri aikaa ampumavalmisteluille pilkun tienoilla, joten vastuu kasattiin oikealle laidalle Nicolle. Varma sijoitus parien länkien läpi takanurkkaan liimasi Futuran lauantain risteilyn kapteeniksi — kuin palkinnoksi Nicolle päivän rouheasta suorituksesta.

Johtoasemassa porvoolaisten ote pyristelevästä vastustajasta vain tiukentui, eikä vierailijat saaneet tilanteita aikaiseksi kuin oikealta annetuista kulmapotkuista. J. Särkän vaaralliset tarjoilut tavoittivat pariin otteeseen Mikkelin ilmavoimat, mutta vierasjyvän oltua kadoksissa mitään merkittävän vaarallista niistä ei saatu aikaiseksi. Kun erotuomarikolmikko ei lämmennyt MP:n kesäteatterillekaan, mikkeliläisten eväät tasoitukseen olivat varsin vähissä. Vieraiden turhautuminen konkretisoitui lopulta ulosajoon, kun J. Mäenpää jäi verekseltään kiinni Peten kurmottamisesta — minkä jälkeen Futura naulasikin pelin välittömästi salettiin kolmannella maalillaan.

Antonin kymmenminuuttinen ottelun lopussa Kalan vaihturina oli melkoisen värikäs: ensimmäinen viisiminuuttinen toi merkinnän Futuran 3-1 osumaan ja toinen oikeudenjakajan pikaiset nuhtelut keltaisen kortin kera. Samaan kymmenminuuttiseen ehti laskea arviolta kymmenen voitettua pääpalloa sinipaitojen keskellä. Osuma itse oli Antonille tyypillinen vääntömaali, joka päättyi MP-vahdin nappulakengän parilla sentillä ohittaneeseen sijoitukseen maalin oikeaan takanurkkaan — sekä villiin juhlintaan joukkuetovereiden keskellä.

Kolme pistettä hilasivat Futuraa taas aavistuksen irti putoajan paikasta, mutta vähintään pari voittoa täytyy jäljellä olevista otteluista vielä kyetä napsimaan. Näillä kotifiiliksillä pisteet nyhdetään puhtaasti Keskuskentältä, mutta jo ohjelmassa seuraavina pelattavilla KTP- ja Kiffen-otteluilla on kiistämättä melkoinen merkitys porvoolaisten jatkon kannalta. Hoidetaanko tarvittavat pisteet kotiin hyvissä ajoin, vai jännitetäänkö Keskuskentällä kauden päätösottelussa Kyykkää vastaan yhä sarjapaikan puolesta? Elämme jännittäviä aikoja.