Huipputärkeät Kiffen-pisteet viimevartin rymistelyllä

Kalan tykki puhui kahdesti Kiffen-kaadossa
Kalan tykki puhui kahdesti Kiffen-kaadossa

Futura – Kiffen 2-1 (0-0)

Futura: Impiö, Määttä, Majander, Backman, Kalatsev, Britschgi (25′ Ebonque), Oikkonen, Göksil, Tuovila (38’Reiman [93′ Kuusela]), Lampinen, Eerola – Penkillä: Saario, Peltonen, Aardemäe

  • 52′ 0-1 Leo Niemeläinen
  • 78′ 1-1 Niklas Kalatsev
  • 90′ 2-1 Niklas Kalatsev (rp)

Sarjakierroksien vähetessä porvoolaiset ovat jälleen kerran tutussa tilanteessa, kun putoamispaikoilla taistelevat joukkueet puuskuttavat kädenojennuksen etäisyydellä niskaan. Päivän matsi Kiffeniä vastaan oli jo etukäteen lokeroitavissa viimeisten kierrosten tärkeimpiin kuuluvaksi, sillä perinteikkään stadilaisryhmän sijoitus toisen putoajan paikalla on nostanut mustat hurmurit yhdeksi Futuran päävastustajista. Vain neljä pistettä porvoolaisten perässä ja yksi ottelu vähemmän pelattuna Kiffenin voitto olisi käytännössä tasannut punnukset, joten tappion välttäminen oli sunnuntain minimivaatimus.

Lähtökohdat ottelulle eivät olleet erityisen mieltä ylentäviä, kun Kotkan reissulla hölmöilleet Are ja Berat saivat seurata Kiffen-matsia bannattuina katsomon puolella. Jullen lainadiilin eriskummallisten kiemuroiden takia oli suoranainen  onni, että Joni oli sentään saatu puoskaroitua kokoonpanoon Atlantis-ottelun rusikoinnin jäljiltä. Kun sitten avausjaksolla sekä Anton että Miikka jouduttiin vielä roudaamaan kentältä klabbit edellä, alkoivat vitsit olla vähissä ja tasuripisteen pelastaminen saada valtaa haaveunena.

Kotijoukkueella oli etsikkoaikansa heti ensimmäisellä neljänneksellä, kun sekä Cihan että Henkka pääsivät yrittämään johto-osumaa ns. saletista. Valitettavasti kumpikaan ei kuitenkaan onnistunut saamaan palloa puiden rajaamalle alueelle, joten J. Kolehmaisen kynä sai vedellä huokausten saattelemana lisää viivaa missattujen yritysten sarakkeeseen. Vieraat luonnollisesti haalivat porvoolaisepäonnen myötä lisää aineksia omaan keittoonsa, joten puntit vähintäänkin tasoittuivat taukoa lähestyttäessä.

Hampaita kiristellen, kynsiä pureskellen ja hiuksia raastaen selvittiin vielä maalittomissa tasalukemissa tauolle. Avausjakson otteet eivät kuitenkaan valaneet kovin vahvaa uskoa toisen jakson ihmeteoille, vaan nostivat enempi mieleen mustia muistikuvia kauden alun taaperruksesta. Vieraiden toisen jakson alun masentava osuma nopeasta vastaiskusta alkoi sitten jo tuntua lopun alulta, sillä Futuran pelinrakentelusta ei ollut tuossa vaiheessa oikeastaan tietoakaan.

Vieraiden viimeisen vartin passivoituminen täyttä pistepottia puolustaessaan antoi Futuralle sen kaivatun oljenkorren, johon koko joukkueen voimin myös tartuttiin. Vieraat puristettiin siltaan omalle kolmannekselleen, johon iskettiin nyt laitojen kautta aiemman topparien pommittamisen sijaan. Lopulta armoton yritys myös palkittiin, kun Nico irtosi laidallaan varjosta ja tarjosi syvältä päätyrajalta keskityksen yli maalinedustansa miehittäneen mustan massan – aina laatikon takanurkalle Kalalle asti. Hyytävän haltuunoton ja  vieraspakin miinan väistämisen jälkeen Kala ampui kohti takanurkkaa sellaisella voimalla, ettei D. Ivanovilla puolittaisesta torjunnasta huolimatta ollut keinoja estää pallon painumista ylälompsaan.

Jo pelatun vajaan kasikymppisen jälkeen 1-1 tasoitus tuntui kentän laidalla lähes voitolta, mutta fiiliksissään rymistelleet porvolaiset näkivät jo mielessään uusia päivityksiä valotaululle. Loppuhetkien porvoolaiskliimaksiin tarvittiin kuitenkin ensin Jusan kahta ilmiömäistä pelastusta omassa päässä, kun Kiffen haki päättäväisesti uutta otetta käsistään liukuvaan pistepottiin. Cihanin toisella keltaisellaan lunastama komennus kopin puolelle ei helpottanut tehtävää, mutta ei se myöskään kyennyt pysäyttämään nirvanan puolelle noussutta kotijoukkuetta.

Ottelun viimeisellä varsinaisella peliminuutilla hurmurihyökkäyksen katkosta käynnistyi nopea vastaisku. Juska heitti vasempaan laitaan vauhtiin päässeelle Nicolle, joka ajoi päättäväisesti Kiffen-boksiin ja kuittasi A.P. Karikosken jaloista pilkun urakointinsa palkaksi. Onnelliseen loppuun tarvittiin enää Kalan 11-metrinen, joka painuikin ässänä vasempaan alanurkkaan. Samalla Futura venytti eron putoajan paikkaan seitsemän pisteen suuruiseksi – kun se vielä varttia aiemmin oli kutistumassa yhteen vaivaiseen pisteeseen.

Viikon päästä matka jatkuu kohti Järvenpäätä, missä vastaan asettuu Kyykän ohella ainoa joukkue, jota Futura ei ole sarjassa tällä kaudella kyennyt vielä voittamaan. Tulevana lauantaina selviää, jääkö JäPS selvittämättömäksi rastiksi vai jatkuuko porvoolaisten vakuuttava sarja kärkijoukkueita vastaan myös vieraissa.