PKKU vei toisen näytöksen selvin numeroin

Ville supersub, taas vaihdosta maalintekoon
Ville supersub, taas vaihdosta maalintekoon

PKKU – Futura 4-1 (3-0)

Futura: Marzuoli, Majander, Peltonen (57′ Kuusela), Isosalo, Pösö, Backman (74′ Forsblom), Feras, Britschgi (57′ Apriamashvili), Oikkonen, Lampinen, Eerola – Penkillä: Aypek, Saario

  • 30′ 1-0 Filipe Monteiro De Mello
  • 34′ 2-0 Filipe Monteiro De Mello
  • 36′ 3-0 Matti Saari
  • 47′ 4-0 Tiago Dos Santos Moura
  • 61′ 4-1 Ville Kuusela

Keski-Uusimaan vierailuviikko Järvenpäässä ja Keravalla päättyi numeroiden valossa tyydyttävästi, kun kokonaispisteet tasattiin 3-3 ja maalitkin 6-6. Järvenpään triumfin jälkeen kauden toisesta Keravan ekskursiosta ei kuitenkaan jäänyt käteen edes sitä kuuluisaa luuta — niin valitettavan kauaksi pistepotista porvoolaiset jäivät sunnuntaina.

Ensimmäiset kymmenisen minuuttia Kalevan urheilupuistossa vielä sneppailtiin tasapäisesti, mutta sen jälkeen kerholaiset heittivät isompaa sisään ja jättivät vieraiden viiden miehen keskikentän surutta peräpään valvojiksi. Kotijoukkueen keskikentän päästyä vapaasti nostelemaan ristipallojaan Ollin, Jonin ja Nicon leppoisat tuntihommat Futura-alakerrassa muuttuivat kertaheitolla kovan luokan persnetoksi.

Porvoolaisten kolmen miehen alakerta sai kyytiä kerta toisensa jälkeen siihen malliin, että avausjakson kolmen maalin takamatkasta huolimatta vieraiden suurin sankari oli maaliaan pelottomasti ja kaikkensa antaneena vartioinut A. Marzuoli. Alen vakuuttava ilmapeli ja hyvin ajoitetut vastaantulot olivat jo kuivattamassa punamustien ruutia, kunnes Porvoon poikien sysipimeä viisiminuuttinen puolen tunnin pelin jälkeen ratkaisi pelin kotijoukkueelle.

Avausjakson kolmen nopean kotimaalin vastapainoksi Antonilla oli kahdesti mahdollisuutensa nokikkain kotivahdin kanssa, mutta molemmilla kerroilla pidemmän korren veti Keravan oma poika T. Nieminen — kotimaalin takana sankariaan fanittaneen ryhmän hurraahuutojen säestämänä. Myös Ollin vaparipommi 1-0 tilanteessa olisi voinut upota — vaan ei Keravalla, ei Tindelle, ei sunnuntaina.

Vieraiden peliin saatiin puhallettua hieman eloa toisen jakson tuplavaihdolla, kun Anton ja Emppu saivat tehdä tilaa sairastuvalta kuntoutuneelle Temelle ja ensimmäiset Kakkosen minuuttinsa JäPS-pelissä kuitanneelle Villelle. Eikä Ville pettänyt supervaihtarin roolissa tälläkään kertaa, vaan iski maalin edestä Futuran 4-1 kavennuksen — toinen maali toisessa Kakkosen matsissa, ja taas neljän minuutin kentälläolon jälkeen. Hyvä esimerkki jokaiselle porvoolaisjunnulle siitä, kuinka annettu näytönpaikka tulee käyttää aktiivisella ja päättäväisellä asenteella hyväkseen.

Toisen jakson loppu pompoteltiin ilman suurempaa angstia aina loppuvihellykseen saakka. Kotijoukkue oli viimeiseen minuuttin asti aktiivisempi osapuoli eikä antanut maalivahtinsa tiukassa komennossa vierailleen pienintäkään mahdollisuutta loppuhetkien sadunomaiselle nousulle. Sunnuntain ottelun loppulukemat Kalevan urheilupuistossa kertoivatkin lopulta  joukkueiden päivän kondiksesta varsin totuudenmukaisesti.

Tulevana sunnuntaina porvoolaisyleisö pääsee taas pitkästä aikaa seuraamaan omiensa edesottamuksia kotikentällään. Vierailijana silloin aina tunteita herättävä HIFK, jonka marssi sarjakärkeen on edennyt alun käynnistysvaikeuksien jälkeen melkoisen vakuuttavasti. Mikäli tuttua Keskuskentän käsikirjoitusta noudatetaan, kotikatsomolle on näytillä peräänantamatonta asennetta ja tiukkaa yritystä — kovasta vastuksesta huolimatta, tai luultavimmin sen vuoksi.