Rutiinivoitolla Susista pesäeroa peräpäähän

Aren villit veivit upottivat susilauman
Aren villit veivit upottivat susilauman

Futura – Sudet 2-0 (1-0)

Futura: Marzuoli, Määttä (80′ Kuusela), Aardemäe (71′ Backman), Pösö, Apriamashvili, Feras, Britschgi (61′ Majander), Oikkonen, Göksil, Lampinen, Pham – Penkillä: Aypek, Isosalo, Syla, Saario

  • 13′ 1-0 Anton Britschgi
  • 86′ 2-0 Ville Kuusela

Kolminkertaisesta sarjasta on nyt kaksi osaa taputeltuna, ja Futura jatkaa parin edelliskauden käsikirjoituksella napsien pisteitä nippa nappa sen verran, että tasaisella tahdilla diili Kakkosessa jatkuu myös tulevalla kaudella.

Voitto kotona Kouvolan Susista oli kovaa valuuttaa – ei pelkästään siksi, että pysyttiin tuossa säilymiseen viime vuosina riittäneessä 33 pisteen kyydissä, vaan myös siksi, että estettiin samalla kilpakumppania kasvattamasta omaa pistesaldoaan.

Kolmen alakerralla avannut Futura sai hyvän lähdön otteluun ja hallitsi keskikentän komennon otettuaan avausvarttia suvereenisti. Are ja Henkka olivat laidoillaan kelpo pelipäällä ja solmivat Fefe kärjessä kolmantena pyöränä Susilauman linjaa solmuun – samalla kun Teme ja Cihan piiskasivat kierroksia taustalla ja Anton jatkoi hyvällä prosentilla pitkiä keskityksiä omille vieraiden puolustusryhmityksen keskeltä.

Futuran avausmaali 13. minuutilla lähti käyntiin Fredin vahvasta noususta päätyrajalle ja keskityksestä Susi-maalin taka-alueelle, missä Are ehti ensimmäisenä palloon, otti sen eleettömästi alas ja veivasi ensimmäisenä hätiin ehtineen vieraspakin kahville. Hyvin ajoitettu tarjoilu maalialueelle löysi vahdin eteen punapaitojen keskelle parkkeeranneen Antonin, jonka tehtäväksi jäi tarkistaa jakauksen paikka tuuletusta varten ja puskea pallo parista metristä pömpeliin.

Johto-osuman jälkeen porvoolaisten olisi pitänyt listiä peli salettiin jo parista seuraavasta hyökkäyksestä, mutta maalien jäätyä tekemättä vierailevat tähdet napattiin hiljalleen mukaan karkeloihin. Puolituntinen ennen taukovihellystä oli luvalla sanoen varsin turhauttavaa katseltavaa, kun alun hyvän otteen hiipuminen antoi kaverille mahdollisuuden rakennella jo omiakin kuvioitaan.

Fredi ja Son hoitivat Jonin komennossa puolustavat manööverinsä tyylillä, mutta kaipaavat vielä lisäminutteja hioakseen hyökkääviä ominaisuuksiaan. Oikotietä on turha etsiä; peliminuutit tuovat itseluottamusta ja eväitä tehdä nopeita päätöksiä. Roberton rohkea peluuttaminen kantaakin jo nyt hedelmää, kun tulevat Keskuskentän tähdet saavat säännöllisesti mahdollisuuden tehdä nimeään tutuksi kotikatsojille.

Toiselle jaksolle vierailevat Sudet jolkottivat mielessään pikainen tasoitusosuma ja pelin kääntäminen vierasvoitoksi. Ilman kotijoukkueen apuja Susien maalipaikat olisivat jääneet varsin vaatimattomiksi – ja sen yhden alakerran hasardinkin Ale hoiteli lopulta viileästi. Neljän alakertaan siirryttyään kotijoukkueella ei ollut sitten enää merkittäviä ongelmia nollan pitämisessä, joten yhden maalin marginaalillakin matsin seuraaminen sujui ilman ylenmääräistä narskuttelua.

Parin ottelun kuivan kauden jälkeen Roberton luottovaihtari Ville palasi taas ottelupöytäkirjaan muutenkin kuin vaihtopelaajana. Aiemmat kaksi Kakkosen osumaansa vaihdosta tultuaan iskenyt Futura-junnu teki sen taas – tosin vasta kuuden minuutin kentälläolon jälkeen, kun aiemmat kaksi vaativat vain neljä kumpainenkin. Hyvä sijoittuminen ja kliininen viimeistely annetuista paikoista ovat lupaavia merkkejä tulevaisuuden maalinsylkijästä. Ilman Aren häkellyttävää pujottelua tätäkään maalintekopaikkaa ei tosin olisi nähty Keskuskentällä.

Viimeisen vartin aikana nähtiin myös pari läpiajoa, joista Henkan veto jäi enempi virittelyn asteelle ja Fefen tulivalmistelut keskeytettiin boksissa tylysti pilkun arvoisella pimeän puolen jyräyksellä. Valitettavasti oikeudenjakajan näkemys tilanteesta erosi merkittävästi yleisestä mielipiteestä, joten ei siitä sen enempää. Kahdella maalilla ja Alen nollapelillä tärkeät pisteet oli joka tapauksessa hoidettu kotiin.

Lauantaina on sitten samojen Susi-matsin motiivien valossa vuorossa vähintään yhtä tärkeä ottelu POHU:a vastaan Talin ykkösnurmella. Kotiryhmä on klaarannut täydet pisteet neljä kertaa viidestä päästyään tauolle johtoasemassa, joten varsin skarppina on porvoolaisten avausjaksolla oltava. Toisaalta, kertaakaan eivät ole pohjoishaagalaiset myöskään nousseet tauon tappioasemastaan, vaikka ovat jo kymmenesti päässeet yrittämään. Kuriositeettina mainittakoon vielä, että Futuran loistaessa taas kerran korkeimmalla (4) lohkon tasapelitaulukossa lauantain vastustajalla on sarjan ainoana yhä tasurisaldo avaamatta.