Futura luuli jo varmistaneen sarjapaikkansa, protesti uhkana

FC Futuran miesten edustusjoukkue pelasi lauantaina kauden toiseksi viimeisen ottelunsa jalkapallon Kakkosessa. Ottelussa Nurmijärven Jalkapalloseuraa vastaan mässäiltiin maaleilla, ja kun 90 minuuttia oli takana komeilivat taululla lukemat 3-3 (2-2).

Tällä tuloksella porvoolaiset olisivat varmistaneet sarjapaikkansa ensi kauden Kakkoseen, mutta heti ottelun alettua NJS:n valmentaja Teemu Savukoski kävi ilmoittamassa että joukkue tekee vastalauseen kävi ottelussa mitan tahansa.

Syynä oli Elton Malokun pelaaminen ensimmäisellä puoliajalla. Maloku on Futurassa lainassa Helsingin IF Gnistanista. NJS:llä on puolestaan Gnistanin kanssa yhteistyösopimus, ja sääntötulkinnan mukaan junioripelaajia ei saa peluuttaa yhteistyösopimuksen mukaan NJS:ää vastaan, jos Gnistanista lainataan pelaajia toisiin joukkueisiin.

Savukoski oli siis tietoinen asiasta heti nähtyään ottelupöytäkirjan. Vaikka hänellä on pitkä ja vankka tausta myös FC Futurassa niin hän jätti tämän mainitsematta vaikka hänen joukkueellaan ei ottelussa ollutkaan panosta. Näin juuret jalkapalloon ja reilu peli joskus unohtuvat.

Sitten itse otteluun. NJS meni jo ensimmäisestä hyökkäyksestään 1-0 johtoon, kun Nico Eerola jäi juoksukilpailussa toiseksi ja joutui kaatamaan vastustajan rangaistusalueen sisällä. Joonas Manninen pisti rankkarin varmasti verkon perukoille.

Futuran tasoitus oli komeaa katseltavaa. Benjamin Thurlin latasi vapaapotkusta pallon alakulmaan lähes 30 metristä. Kauden maali? Kymmenen minuuttia myöhemmin NJS:n puolustaja ohjasi pallon omaan maaliin ja Futura johti kamppailua 1-2.

Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Futuran pelaajat unohtivat puolustusvelvoitteensa hetkeksi ja Janar Georg pamautti taukolukemiksi 2-2.

Illan toisella osumallaan Joona Manninen vei isännät 3-2 johtoon toisen puoliajan lopussa ja pitkään näytti että se jää ottelun lopputulokseksi. Vaihtopelaajana kentälle tullut Simon Stenstrand oli kuitenkin toista mieltä ja viidennellä lisäaikaminuutilla tehty osuma sai koko Futuran vaihtopenkin ryntäämään kentälle.

Kaikki luulivat että tuo osuma varmisti sarjapaikan ensi kaudeksi, mutta näin ei sitten lopulta käynytkään ja kaikki ratkeaa kauden viimeisessä ottelussa.

FC Futura: Lönnström Miko MV, Maloku Elton (46 min. Ambasciano Matias), Camara Demba (90+3 min. Pulkkinen Henri), Thurling Benjamin, Kouri Lassi, Britschgi Anton C (68 min. Hussein Abdirisaq), Eerola Nico (2 min. varoitus), Henrichson Oliver, Viitanen Matias, Lehtinen Emil, Stenstrand Simon, Desalegen Atewebrhan Michele (34 min. varoitus ja 63 min. Faal Saloum)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.