Panokset tapissa kauden viimeisessä kamppailussa

FC Futuran miesten edustusjoukkue päättää kautensa jalkapallon Kakkosessa tulevana lauantaina kun joukkue kohtaa helsinkiläisen PPJ:n Porvoon Pallokentällä.


Lähtökohta kauden päätösotteluun on selvä. Voitolla tai tasapelillä FC Futura pelaa varmuudella myös ensi kaudella Kakkosessa. Tappio tarkoittaa taas että porvoolaiset joutuvat odottamaan samanaikaisesti pelattavan Atlantis FC-Peli-Karhut ottelun lopputulosta.


Tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kymmenen olevan FC Futuran maaliero on 18 maalia pakkasen puolella (30-48), kun taas putoajan paikalla majailevan PeKa:n vastaava maaliero on peräti 28 maalia miinuksella (28-54).


Futura lähtee siis viimeiselle ottelukierrokselle kymmenen maalin etumatkalta. Tämän kauden ottelutulosten perusteella on vaikea nähdä, että porvoolaiset joutuisivat pettymään. Toisaalta jalkapallossa on tapahtunut ihmeellisempiäkin asioita joten varmin tapa varmistaa sarjapaikka on vähintään tasapelin ottaminen viimeisestä kamppailusta.


Porvoolaisten leirissä juhlittiin jo sarjapaikan varmistumista edellisellä kierroksella, kun joukkue taisteli viime hetken maalilla 3-3 tasapelin Nurmijärven Palloseuraa vastaan.


Kotijoukkue teki kuitenkin ottelun jälkeen vastalauseen koska Futura peluutti Elton Malokua kyseisessä kamppailussa. Maloku on Futuralla lainassa IF Gnistanista, jolla on yhteistyöseurasopimus NJS:n kanssa.


Palloliiton kilpailumääräysten kohdassa 12.16 todetaan, että ” Määräaikaisesti siirretty pelaaja ei saa pelata omaa emoseuraansa tai tämän farmi- ja/tai yhteistyösopimuksen piirissä olevaa seuraa vastaan virallisessa ottelussa. Tämä kielto koskee sekä varsinaista määräaikaisen lainasopimuksen tehnyttä seuraa, että tämän farmi- ja/tai yhteistyöseurasopimuksen piirissä olevia seuroja”.


Futuran seurajohto ei valitettavasti ollut tietoinen Gnistanin ja NJS:n sopimuksesta ja näin ollen Malokulla ei ollut pelioikeutta kyseisessä kamppailussa. Palloliiton päätöksellä NJS tuomittiin ottelun voittajaksi lukemin 3-0, ja Futura menetti pisteen joka olisi taannut sarjapaikan ensi kaudeksi.


Tämä oli kaikin puolin harmittava erehdys ja Futuran joukkueenjohto on tästä pahoillaan. Toivon mukaan tällä ei loppupeleissä ole vaikutusta sarjapaikan suhteen.


Gnistanin ja NJS:n yhteistyöseurasopimus on laadittu lähinnä ajatellen NJS:n junioripelaajia ja helpottaakseen heidän siirtymistä Gnistanin edustusjoukkueen pariin. Siinä mielessä on harmillista että sopimusta nyt periaatteessa tulkitaan myös toiseen suuntaan. Mutta säännöt ovat sääntöjä ja sen mukaan on elettävä.


Tule kannustamaan Futura voittoon kauden viimeisessä pelissä. Futura-PPJ lauantaina 1.10 klo 14.00 ja paikkana Porvoon Pallokenttä. Nähdään siellä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.